Uobičajena praksa dragon boat klubova u zimskim uslovima je da se u periodu niskih temperatura i padavina klupske aktivnosti prebace u teretane i na bazene. U okolnostima pandemije, boravak u zatvorenim prostorima predviđenim za bavljenje fizičkim aktivnostima predstavlja dodatan rizik, a treninzi na otvorenom su dobili na značaju.
U klubu Motion oduvek verujemo da je kontinuitet veslanja van sezone, bez obzira na vremenske prilike, veoma važan. Uveslavanje i sinhronizacija, rad na tehnici i održavanje veslačke kondicije su bitni elementi na koje možemo nasloniti prolećne treninge snage i brzine.
Najveći izazov kod veslača početnika predstavlja prevazilaženje psihološkog momenta izlaska “na vodu” u zimskim uslovima. Niske temperature, vetar i padavine u kombinaciji sa vodenom sredinom zaista ne zvuče udobno, ali istovremeno predstavljaju svojevrstan izazov. Oni koji prevaziđu nelagodu i strahove i otisnu se sa obale u ovakvim uslovima, mogu iskusiti osećaj pobede nad elementima, i doživeti prirodu na jedan potpuno drugačiji način. Osećaja hladnoće, uz odgovarajuću opremu i fizičku aktivnost, gotovo da nema. Osećaja zadovoljstva nakon ovakvog jednog treninga svakako ima!
Ukoliko vas je ovaj tekst motivisao i ako se usudite da nam se pridružite u ovo neuobičajeno doba godine za početnike, molimo vas da nas kontaktirate. Potrebno je da vas uputimo šta vam je neophodno od opreme kako bi se na vodi osećali udobno. Ne očekujte dugačak i neuobičajen spisak stvari. Sve verovatno već imate u ormanu. U stvari je najvažnija suva presvlaka za treće poluvreme i druženje uz tople napitke.
Ako ne, vidimo se kada grane prolećno sunce!